Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku

Ređenje đakona bjelovarsko-križevačke biskupije za svećenike
8. srpnja 2015
Mlada misa velečasnog Dejana Tota u Velikom Grđevcu
21. srpnja 2015

Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku

Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku

Antun Faltak, župljanin je župe svetog Brcka, Kalnik. Rođen je 26. siječnja 1991. godine u Varaždinu u obitelji Vinka i Ane (rođ. Benčak) Faltak kao dvanaesto od četrnaestero djece. Zahvaljujući primjeru roditelja, bake i starije braće, već je od najranije dobi bio poučen i upućen u kršćanski život. Obitelj je redovito sudjelovala u životu i aktivnostima župe, nedjeljnim misnim slavljima i različitim hodočašćima koja su oblikovala duhovni život i poziv Antuna Faltaka već od najranijeg djetinjstva.

Za đakona Bjelovarsko-križevačke biskupije zaređen je 25. listopada 2014. godine u katedrali svete Terezije Avilske u Bjelovaru. Đakonsko djelovanje vršio je u katedralnoj župi svete Terezije Avilske u Bjelovaru gdje mu je župnik mentor bio mons. Stjepan Ptiček, župnik župe sv. Terezije u Bjelovaru i generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije. Za to vrijeme velečasni Antun Faltak redovito sudjeluje u programima Đakonsko-pastoralne godine u organizaciji Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.

Konačno, za svećenika je zaređen 27. lipnja na svečanom euharistijskom slavlju u bjelovarskoj katedrali po rukama mons. Vjekoslava Huzjaka.

Na Kalniku je u nedjelju 28. lipnja 2015. proslavljena Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka. Osim mlade mise, velečasni Antun Faltak je istoga dana i predvodio večernju misu u Sv. Ani u Križevcima.

Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku