Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku

Ređenje đakona bjelovarsko-križevačke biskupije za svećenike
8. srpnja 2015
Mlada misa velečasnog Dejana Tota u Velikom Grđevcu
21. srpnja 2015

Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku

dakoni-31

Antun Faltak, župljanin je župe svetog Brcka, Kalnik. Rođen je 26. siječnja 1991. godine u Varaždinu u obitelji Vinka i Ane (rođ. Benčak) Faltak kao dvanaesto od četrnaestero djece. Zahvaljujući primjeru roditelja, bake i starije braće, već je od najranije dobi bio poučen i upućen u kršćanski život. Obitelj je redovito sudjelovala u životu i aktivnostima župe, nedjeljnim misnim slavljima i različitim hodočašćima koja su oblikovala duhovni život i poziv Antuna Faltaka već od najranijeg djetinjstva.

Za đakona Bjelovarsko-križevačke biskupije zaređen je 25. listopada 2014. godine u katedrali svete Terezije Avilske u Bjelovaru. Đakonsko djelovanje vršio je u katedralnoj župi svete Terezije Avilske u Bjelovaru gdje mu je župnik mentor bio mons. Stjepan Ptiček, župnik župe sv. Terezije u Bjelovaru i generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije. Za to vrijeme velečasni Antun Faltak redovito sudjeluje u programima Đakonsko-pastoralne godine u organizaciji Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.

Konačno, za svećenika je zaređen 27. lipnja na svečanom euharistijskom slavlju u bjelovarskoj katedrali po rukama mons. Vjekoslava Huzjaka.

Na Kalniku je u nedjelju 28. lipnja 2015. proslavljena Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka. Osim mlade mise, velečasni Antun Faltak je istoga dana i predvodio večernju misu u Sv. Ani u Križevcima.

dakoni-32