Mlada misa velečasnog Dejana Tota u Velikom Grđevcu

Mlada misa velečasnog Antuna Faltaka na Kalniku
8. srpnja 2015
Hodočašće u Međugorje sa Totus Tuus zajednicom
22. srpnja 2015

Mlada misa velečasnog Dejana Tota u Velikom Grđevcu

U Velikom Grđevcu u nedjelju 12. srpnja 2015. u župi Duha Svetoga proslavljena je Mlada misa velečasnog Dejana Tota.

Velečasni Dejan Tot rođen je 10. lipnja 1990. godine u Virovitici. Dane svog djetinjstva i mladenaštva živio je u svojoj rodnoj župi Duha Svetoga u Velikom Grđevcu. Osnovnu školu Mate Lovraka pohađao je također u svom rodnom mjestu, nakon čega upisuje Ekonomsku i birotehničku školu u Bjelovaru.

Nakon srednje škole i intenzivnog promišljanja o svećeničkom zvanju donosi odluku, čuvši Božji poziv, da želi postati Kristov svećenik. Kako bi realizirao tu svoju želju upisuje Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ulazi u svećeničku formaciju u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Šest godina fakulteta i formacije su jako brzo prošle i prošle godine je zaređen za đakona po rukama bjelovarsko – križevačkog biskupa mons. dr. Vjekoslava Huzjaka. Nakon đakonskog ređenja biskup ga šalje na pastoralni praktikum u župu sv. Ane u Križevcima, gdje je proživio osam mjeseci prekrasnog života i naučio sve one stvari koje će mu biti potrebne u daljnjem svećeničkom životu i radu.

Nakon pastoralnog praktikuma stekao je sve kanonske uvjete koji su bili potrebni za prezbitersko ređenje. Tako je 27. lipnja ove godine po rukama biskupa Vjekoslava Huzjaka zaređen za svećenika Bjelovarsko – križevačke biskupije.

Galeriju slika možete vidjeti ovdje.

“Neka dobri Bog koji me smatrao dostojnim postaviti u svoju službu, upravlja moje korake staza pravog života u kojem ću uvijek slavit svog Stvoritelja i Gospodina.”

Vlč. Dejan Tot

Preuzeto sa prigorski.hr