Korizmena duhovna obnova

Korizmeni koncert ansambla Lado
29. travnja 2015
Proštenje sv. Valentina
30. travnja 2015

Korizmena duhovna obnova

Korizmena duhovna obnova za cijelu župnu zajednicu pod nazivom Kršćanin i radost održana je pod vodstvom s. dr. Ozane Krajačić. Na duhovnu obnovnu skupio se veliki broj župljana koji su promišljali, kako u današnjem vremenu sekularizma i indiferentizma prema onim istinskim vrijednostima, živjeti svoje kršćansko poslanje radosti.

Sestra Ozana je posebno naglasila kako je važno biti radostan, jer radost na licu ljudi pokazuje i njihovo stanje duše. Tako svjedoči jedan liječnik internist kako je on točno znao po izrazima lica kod svojih bolesnih pacijenata, tko će pobijediti bolest, a tko će se sa bolešću mučiti. Oni koji su bili radosni i optimistični prije su ozdravljali za razliku od onih drugih.

Poziv na istinsku radost je poziv svima, da znamo u iskrenosti vlastita srca živjeti vlastitu duhovnu karizmu, shvaćajući koliko nas Bog ljubi i koliko smo mu važni. Sestra Ozana je pozvala i na promjenu mentaliteta življenja, da naš život uvijek bude radost i spremnost tu radost davati drugima.