Izvještaj sa 2. i 3. kateheze za krizmanike

Održana prva kateheza krizmanika
4. listopada 2016
Izvještaj sa 4. kateheze za krizmanike
24. listopada 2016

Izvještaj sa 2. i 3. kateheze za krizmanike

Na drugoj katehezi za krizmanike održanoj 7. i 8. listopada smo ušli u kratko razmatranje što je to sakrament sv. potvrde i zašto je taj sakrament potreban svima nakon krštenja kako bi potvrdili i postali punoljetan član crkvene zajednice. Pričalo se i o odabiru kumova te načinu oblačenja na samom sakramentu ali i na svakoj misi.

Nakon toga smo u malim grupama odigrali nekoliko igra upoznavanja te se upoznali kroz razgovor sa kandidatima za krizmu te što njih motivira da prolaze kroz ove pripremne kateheze za sakrament sv. Potvrde.

I za kraj smo završili katehezu u slavljeničkom tonu kroz pjesmu i ples na slavu Boga!

Na trećoj katehezi održanoj 14. i 15. listopada, kandidati za krizmu su u zajedništvu sa našim animatorima izrađivali narukvice u obliku krunica. Ujedno je to bila i prva ovogodišnja radionica sa našim novim kandidatima za krizmu.

Krunice ne ćemo samo nosit kao modni dodatak već ćemo ih naravno koristiti kroz cjelu ovogodišnju pripremu za sakrament sv. potvrde u molitvi.

Iako smo mi radili samo narukvice. Potičemo krizmanike ali i sve ostale kreativne duše i koje zanima kako kod kuće izraditi slične krunice, to možete vidjeti u uputama na doljnjem videu.