Zajednica mladih ljetuje u Omišu

Posljedni pozdrav vlč. Ivanu Žufiki
13. srpnja 2021
Program proslave dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina
17. kolovoza 2021

Zajednica mladih ljetuje u Omišu

Mladi Župe sv. Ane Križevci, predvođeni župnikom preč. Stjepanom Sovičekom, početkom srpnja ljetovali su u kući uz samostan franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Omišu koju su za mlade pripremili franjevci predvođeni gvardijanom fra Nedjeljkom Šabićem.

Uz ovogodišnje geslo “Miljenicima svojim u snu On daje!” (Ps 127, 2) mladi su razmatrali život sv. Josipa i razgovarali o vrijednostima koje svaki vjernik treba nastojati živjeti.

Uz molitvu, pjesme, plesove, igre, pomoć u fratarskom vrtu, kateheze i druženja tjedan dana uveseljavali su jedni druge, vjernike koji dolaze k fratrima na misna slavlja i fratre, a posebno fra Nedjeljka koji je njima radost vraćao dvostruko.

Jedan dan svog ljetovanja odvojili su i za putovanje brodom kojim su posjetili Bol na Braču i plažu Zlatni rat gdje su se kupali i plesom razveselili i rasplesali sve prisutne na plaži.

U zahvalu za gostoprimstvo, molitve, radost i sve dobro što fratri i vjernici čine za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije mladi su pjesmom animirali nedjeljno svečano misno slavlje nakon kojeg su fra Nedjeljku poklonili majicu s geslom ljetovanja, a vjernicima obećali da će ih sve u molitvama donijeti u Križevce i preporučiti zagovoru sv. Marka Križevčanina.