Veliki križni put križevačkih župa

Proštenje sv. Valentina
30. travnja 2015
47. godišnjica smrti dr. Stjepana Kranjčića
30. travnja 2015

Veliki križni put križevačkih župa

Tradicionalno kako svake godine, tako i ove, vjernici križevačkih župa krenuli su u subotu pred Cvjetnicu 28. ožujka na korizmeni križni put, kako bi hodajući mogli promišljati o Isusovom križnom putu koji je On, naš Gospodin za svakoga od nas u teškoj boli i patnji prohodao. Kako su križevačke župe dosta velike, nemoguće je u jednom danu obići sve kapele i križeve, stoga se svake godine pohađaju pojedini dijelovi ovih župa.

Ovogodišnja trasa križnog puta mnogo je napornija, jer prolazi brdovitim dijelom naših župa, kao i šumovitim dijelom. Cijelim putem ljudi su nas dočekivali i nudili okrijepu za sve hodočasnike. Okupio se lijep broj hodočasnika, njih 200-tinjak, a križni put je predvodio vlč. đakon Dejan Tot.

Ove godine za naš križni put u zajedništvu sa župnim koordinatorima određena je slijedeća trasa: Krenulo se od župne crkve Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina u Koruškoj gdje je i bila prva postaja i blagoslov hodočasnika. Nakon toga se krenulo prema Grkokatoličkoj katedrali sv. Trojice, zatim pil sv. Florijana, kapela sv. Marka Križevčanina, raspelo i kapela sv. Benedikta u Malom Potočecu, zatim križ putaš i kip sv. Benedikta u Velikom Potočecu nakon čega se krenulo preko Širokog Brezja natrag u Križevce. Slijedeća postaja je bila konkatedralna crkva Svetog Križa i završilo se u župnoj crkvi svete Ane.

Doživljaje s križnog puta možete vidjeti i u galeriji slika.