Sakrament Krizme u župnoj crkvi Sv. Ane u Križevcima

Prva sveta pričest u župi Sv. Ane
16. svibnja 2016
Najava 8. dana hrvatskih svetaca i blaženika
24. svibnja 2016

Sakrament Krizme u župnoj crkvi Sv. Ane u Križevcima

Nakon cjelogodišnje intenzivne intelektualne i duhovne pripreme za slavlje sakramenta svete Potvrde, došao je i taj radostan i dugo očekivan dan krizme u našoj župi.

U subotu 21. svibnja na svečanoj svetoj misi u 11 sati u zajedništvu sa krizmanicima, njihovim kumovima, roditeljima, rodbinom, prijateljima, cijelom župnom zajednicom, ali i svećenicima iz cijelog Križevačkog dekanata. Cijeli događaj je bio praćen pjevanjem i sviranjem zbora “Crisinus”. Svetu Potvrdu je u ime našeg biskupa preuz. mons. Vjekoslava Huzjaka, podjeljivao njegov delegat preč. Josip Stipančević, ekonom Bjelovarsko-križevačke biskupije. Na prekrasnom euharistijskom slavlju posebno smo molili za sve krizmanike i njihove potrebe.

Svim krizmanicima od srca želimo obilje Božjeg blagoslova u njihovim životima i da dalje nastave svoj intenzivni vjernički hod sa Kristom Gospodinom. Zahvaljujemo svim župnim animatorima, gospodinu župniku i đakonu koji su intenzivno radom i molitvom pratili naše krizmanike na njihovom hodu prema primanju ovog sakramenta.