Najava 8. dana hrvatskih svetaca i blaženika

Sakrament Krizme u župnoj crkvi Sv. Ane u Križevcima
22. svibnja 2016
Mlada misa Marija Brezaka
4. srpnja 2016

Najava 8. dana hrvatskih svetaca i blaženika

U Križevcima će od četvrtka 26. do nedjelje 29. svibnja 2016. biti održani 8. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani: sv. Marko Križevčanin, sluga Božji Bonifacije Pavletić, sv. Leopold Bogdan Mandić te hrvatski dominikanski blaženici, a kulturni dio programa sastojat će se od likovne izložbe, okrugloga stola, radionica za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika, projekcije dokumentarnoga i crtanoga filma.

Manifestacija će započeti u četvrtak 26. svibnja u 18.30 sati u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane svečanošću otvorenja Dana u kojoj će sudjelovati obojica križevačkih župnika preč. Stjepan Soviček i vlč. Dražen Hladuvka. Taj je dan posvećen sv. Marku Križevčaninu i molitveni će, književni i glazbeni program njemu u čast nakon otvorenja Dana izvesti članovi Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić“. Misno će slavlje u 19.00 sati predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak. Glazbeni obol euharistiji dat će zbor župe sv. Ane Križevci.

Nakon mise u Gradskoj će galeriji od 20.15 sati biti održan program pod nazivom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u sklopu kojeg će biti otvorena izložba slika s likovima hrvatskih svetaca i blaženika u tehnici akrilika na platnu akademskog slikara Ante Mamuše.

Ostatak programa možete vidjeti na letku s desne strane.