Proslava Holywina u Vrbovcu

Program proslave dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina
17. kolovoza 2021
Program proslave i svetkovina sv. Marka Križevčanina 2022.
26. kolovoza 2022

Proslava Holywina u Vrbovcu

Mladi Bjelovarsko-križevačke biskupije okupili su se u nedjelju 31. listopada u Župi sv. Vida, mučenika u Vrbovcu na Holywinu, prigodnom programu uoči svetkovine Svih Svetih.

Program je započeo misnim slavljem koje je predvodio vlč. Luka Premelč, odgojitelj u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu. On je u svojoj homiliji mlade pozvao na življenje svetosti u svakodnevici. Potaknuo ih je da svatko od njih svojim životom bude pokaznica, onaj koji će Boga nositi i svijetu pokazivati. „Svojim životom svjedoči svakoga dana. To je tvoj zadatak. To je tvoja šansa posvetiti se.“ Istaknuo je kako svatko treba donijeti čvrstu odluku danas o tome da bude Božji i moliti Boga da očuva tu vatru u njemu.

Nakon svečanog misnog slavlja uslijedilo je svjedočanstvo volonterka Udruge Zdenac koje su govorile o svom djelovanju u udruzi i odlascima u misije u Tanzaniju. Osim svjedočanstva, upoznale su okupljene vjernike s radom Udruge i pozvale ih da se pridruže njihovom djelovanju. U Pastoralnom centru prikazana je izložba fotografija koje govore o načinu i uvjetima života misijskih zemalja u kojima Udruga Zdenac djeluje.

Program se nastavio klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je vodio povjerenik za Pastoral mladih preč. Zoran Grgić, a završio je druženjem okupljenih mladih u župnom dvorištu.

Na susretu su se okupili mladi iz Dubrave, Garešnice, Velikog Trojstva, Zrinskog Topolovca, Visokog, Gornje Rijeke, Bjelovara, Vrbovca i Križevaca s domaćim župnikom i kapelanom, a mlade su pratili i svećenici vlč. Milih Gojani, vlč. Dejan Fortuna, vlč. Luka Premelč, vlč. Dominik Jaić i vlč. Marijo Brezak. Cijeli program animirao je Zbor mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije.