Posjet postulatora Stepinčeve kauze dr. Juraja Batelje

Proslavljen blagdan sv. Marka Križevčanina i 20. obljetnica njegove svetosti
15. rujna 2015
Proslavljen je blagdan uzvišenja Svetog križa
15. rujna 2015

Posjet postulatora Stepinčeve kauze dr. Juraja Batelje

alojz-06

Dr. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca, je u petak 11.09. u U križevačkoj župnoj Crkvi svete Ane podsjetio na mučeništvo kardinala Stepinca te njegovu vjernost Svetom Ocu i pobožnost Majci Božjoj, rekavši da je “Stepinac osvjetlao lice svojim stavom i držanjem, kakvih je rijetko bilo u 2. svjetskom ratu”.

Dr. Batelja, profesor na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, je održao predavanje “Vjera – najljepši dar hrvatske duhovnosti u baštini sv. Marka Križevčanina i bl. Alojzija Stepinca”. Podsjetio je na mučeništvo svetoga Marka Križevčanina i blaženoga Alojzija Stepinca i njihovu vjernost Svetom Ocu i Katoličkoj crkvi te na pobožnost Majci Božjoj.

Prije večerašnjeg predavanja dr. Juraj Batelja je u suslavlju s križevačkim župnikom Stjepanom Sovičekom predvodio misu koja je glazbeno popraćena Zborom mladih križevačkih župa “Crisinus”, a članovi Udruge “Dr. Stjepan Kranjčić” izveli su i poetsko-glazbeni recital “Svetom Marku Križevčaninu u čast”.

Priređivači programa su križevačke župe i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić”.

alojz-02
alojz-03
“Stepinac je osvjetlao lice svojim stavom i držanjem, kakvih je rijetko bilo u 2. Svjetskom ratu, i dosta je time skočila slava Katoličkoj crkvi.”

dr. Juraj Batelja