Duhovna obnova mladih

Druga misa mladih
24. veljače 2016
Najava korizmenog koncerta ansambla Lado
8. ožujka 2016

Duhovna obnova mladih

Duhovna obnova mladih

U subotu, 27.02. u župnoj crkvi Sv. Ane u Križevcima održana je duhovna obnova pod nazivom ‘Ljubav i zaljubljenost’. Tema kateheze bila je tumačenje ljubavnih odnosa i iskazivanje ljubavi na način koji je prihvatljiv za katolike, koju je organizirao župnik crkve sv. Ane- prečasni Stjepan Soviček, velečasni Zoran Grgić i križevački župni animatori.

Program je počeo u 17h predvođen predavanjem povjerenika za mlade bjelovarsko-križevačke biskupije vlč. Zoranom Grgićem poznatim pod nazivom Grga. Velečasni je na sebi svojstven način uz poznate ljubavne stihove Gibonnia mlade uveo u razmatranje značenja riječi ljubav, kako živjet ljubav u svakidašnjem životu prema svojim bližnjima i koje kvalitete mladi trebaju tražiti u svojim partnerima. Potom je uslijedila pjevana krunica Božanskog milosrđu i Sveta misa predvođena vlč. Grgićem na kojoj su misno slavlje uveličali debitanti (ovogodišnji firmanici) zbora El Shaddai župne crkve sv. Vida iz Vrbovca.

Duhovna obnova mladih

Duhovna obnova mladih

Bilo je divno vidjeti mlade ljude kako s čežnjom i ljubavlju u srcima slave našeg Gospodina. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon svete mise, bio je poseban doživljaj koji je malokogao ostavio ravnodušnim, bilo je tu suza, radosti, zahvale, i najvažnije od svega ljubavi koja se mogla osjetiti na svakom ozarenom licu i u svakom kutku crkve. Kao mali podsjetnik na ovo druženje svaki učesnika duhovne obnove dobio je paketić “čaja” i uputu o načinu korištenja. Mladi animatori Križevaca pripremili su druženje za svoje drage goste nakon liturgijskog slavlja, pa se tu moglo naći ponešto za pojesti, popiti, ali što je najbitnije od svega, okupili su mlade koji su umjesto zadimljenih kafića svoju zabavu pronašli u prijateljskom ozračju župne crkve sv. Ane.

Važno je napomenuti kako je župna crkva sv. Ane u Križevcima uvrštena na popis crkava u kojoj se može zadobiti potpuni oprost od vremenitih kazni i kako će uslijediti duhovne obnove tokom cijele godine u nadi da će Isusova ljubav prizvati njegovu dječicu nazad u redove boraca protiv svjetonazora koji guše razvoj “katoličkog života” u Hrvatskoj.

Duhovna obnova mladih